Produsele dermato-cosmetice și eficacitatea lor în tratarea acneei

Autor: Notino, s.r.o.

Produsele dermatocosmetice sunt mai mult decât niște creme și loțiuni pentru curățarea și îngrijirea tenului. Ele au fost dezvoltate împreună cu medici dermatologi și experți în domeniul îngrijirii pielii în concordanță cu cerințele exigente ale industriei farmaceutice. Spre deosebire de cremele și pomadele obișnuite, dermatocosmeticele sunt sigure și eficiente, calitățile lor fiind confirmate prin numeroase studii clinice înainte de distribuirea lor către farmacii și clienți. În plus, acestea sunt antialergice și adaptate tenului sensibil. Din aceste motive ele pot fi utilizate de către pacienți de toate vârstele, inclusiv copii.

pece o plet ES 2

Datorită faptului că din ce în ce mai mulți oameni au probleme dermatologice care încep încă din copilărie, industria produselor dermatocosmetice a înflorit și s-a specializat din ce în ce mai mult de-a lungul timpului. Astfel, în acest moment putem spune că am reușit să divizăm dermatocosmeticele pe categorii, în funcție de cele mai mici diferențe între tipurile de ten și zonele cărora li se adresează: ten matur, ten uscat, ten problematic, ten deshidratat, ten sensibil, ten cu tendință spre înroșire, ten cu acnee, produse pentru tratarea transpirației excesive și cele pentru păr și scalp.

Cea mai corectă atitudine în fața unei probleme a pielii este un consult inițial la medicul dermatolog care vă va prescrie produsele dermatocosmetice potrivite. Ulterior veți fi bucuroși să aflați că există site-uri specializate care au toate produsele organizate pe cateogorii, iar dumneavoastră trebuie doar să le alegeți pe cele potrivite și să așteptați livrarea coletului în confortul propriei locuințe.

pece o plet ES 4

O problemă foarte frecventă pentru care se adresează în special adolescenții (dar și foarte mulți adulți) medicului dermatolog este acneea. Aceasta este, până la un anumit punct, o experiență normală prin care orice tânăr trece în perioada adolescenței. Problemele apar atunci când acneea este mult prea agresivă și pielea are un aspect deranjant sau când aceasta persistă după vârsta de 20-22 de ani. Având în vedere că aceasta apare pe zonele cele mai expuse (față, gât, umeri), poate avea implicații psihologice și sociale foarte importante pentru pacient, de multe ori afectând calitatea vieții.

Unul dintre cele mai bune produse dermatocosmetice propuse de medici pentru tratarea acestei patologii este crema calmantă și hidratantă pentru ten acneic La Roche Posay Effaclar duo. Aceasta acționează în doar 12 ore de la aplicare, este anti-imperfecțiuni, hipoalergenică, non-comedogenică, ajută la tratarea semnelor post-acneice și are un efect anti-recurență. În plus, este absorbită rapid în piele lăsându-vă tenul curat, fără senzație de ten gras sau lipicios.

pece o plet ES

În concluzie, datorită stresului, poluării, alimentației nesănătoase și a unui teren genetic predispozant ne apar uneori probleme cu pielea de care nu putem scăpa ușor.

Una dintre cele mai presante probleme de care suferă foarte mulți oameni la momentul actual este acneea. Din fericire, în urma unor studii aprofundate, experții au reușit să ne pună la dispoziție o gamă largă de produse dermatocosmetice, printre cele mai eficiente fiind chiar crema La Roche Posay – Effaclar care poate fi de mare ajutor în tratarea și prevenirea reapariției acneei. Cel mai bine este să consultăm un medic dermatolog care ne poate recomanda tratamentul corect specific nevoilor și problemelor tipului nostru de piele.

Actualizat: 25.04.2018

Autor
Notino, s.r.o.

Anti aging - Noutati

Discuţie pe tema