Procedura de mărire a sânilor cu grăsime proprie; Argumente pro si contra

Autor:

Multe persoane au auzit de aşa numită procedura de mărire de sâni cu grasime proprie. Putini sunt cei care stiu despre efectele acestei proceduri. Grăsimea este obţinută prin liposucţie din regiunea fesieră, coapse, sau alte zone cu depuneri adipoase . Acest procedeu chirurgical poate fi folosit fie pentru a creşte dimensiunea sânilor, fie pentru a corecta defecte sau anormalităţi la nivelul sânilor inclusiv îmbunătăţirea aspectului dupa indepartarea partiala a sanului.

Mărirea sânilor prin injectarea de grăsime proprie poate oferi pacienţilor un beneficiu dublu de liposucţie şi de mărire a sânilor. De aceea în funcţie de mărimea dorită aceasta procedură se adreseaza femeilor mai plinuţe şi cu sâni mici. Această procedură măreşte de regulă sânii cu o cupă, ea depinzând şi de cantitatea de grăsime transferabilă a pacientei. A fost un mare „boom” când aceasta procedură a intrat pe piaţa în străinătate şi în România. Nu se cunosc însa unele efecte pe termen lung.

Datele statistice cu privire la siguranţa şi eficienţa pe termen lung a procedurii şi efectul ei asupra screening-ului cancerului de sân folosind mamografia sunt înca în evaluare.

Principalele griji cu privire la grefa cu grăsime la nivelul sânilor pentru îmbunătăţirea aspectului lor includ rata scăzută de supravieţuire a celulelor transferate (care sunt frecvent absorbite de către corp), dezvoltarea chisturilor, a calcificărilor şi a unor leziuni tisulare, iar pe termen lung apar probleme în detectarea unor cancere de sân datorită dificultăţilor de a distinge, prin efectuarea mamografiei, între calcificările asociate cu cancerul de sân sau calcificările apărute în urma transferului de grăsime.

Rămân înca numeroase întrebări despre această noua tehnică, printre care: cât din cantitatea de grăsime rămâne viabilă? Este necesar ca această procedură să fie repetată după un anumit interval de timp? Cât timp în urma procedurii persistă disconfortul de la nivelul sânilor? Şi poate cel mai important, care este legătura între acestă nouă tehnică de mărire a sânilor şi cancerul mamar? Cert este ca aceasta procedura a fost stopata in multe tari, aflindu-se sub investigare. De aceea tot implanturile de silicon par sa fie cele mai sigure. Ele se folosesc de peste 40 de ani.

Actualizat: 01.12.2011

Mărirea sânilor (implanturi) - Noutati

Implanturile mamare si rippling-ul

Dr. Horia Remus Siclovan

Se cunoaste faptul ca anumite implanturi mamare (de obicei cele rotunde, umplute cu cel cu coezivitate mai redusa) formeaza mai...

Mai multe recenzii precum aceasta

Specialişti din regiunea dumneavoa   
Procedurile altor pacienți