Mit şi adevăr despre tratamentele cu acid hialuronic şi botox

Autor:

Tratamentele cu acid hialuronic şi botox reprezintă cele mai cerute intervenţii estetice de către persoanele care doresc să îşi îmbunătăţească aspectul fizic. Iată câteva mituri care se vehiculează despre astfel de intervenţii şi adevărul despre acestea.

vyplne injekce botox oblicejj

Tratamentele cu acid hialuronic

Acidul hialuronic este recomandat pentru mărirea şi corecţia asimetriilor buzelor, umplerea ridurilor nazogeniene şi a celor din jurul gurii, ridicarea colţurilor gurii, tratarea cearcănelor, volumul pomeţilor, refacerea conturului feţei, rejuvenarea gâtului, a decolteului şi a mâinilor. Efectul este temporar, durând circa 6-12 luni. Tratamentul este sigur şi eficient, oferind un aspect natural zonei tratate şi un aspect extrem de atrăgător în urma măririi buzelor.

Miturile despre acidul hialuronic includ următoarele:

 • Tratamentul se utilizează de către persoanele care doresc buze exagerat de mari

Majoritatea persoanelor care apelează la acidul hialuronic pentru mărirea buzelor îşi doresc un efect de mărire discret sau corectarea anumitor asimetrii.

 • Acidul hialuronic este toxic pentru organismul uman

Acidul hialuronic poate fi găsit în mod normal în organismul uman, iar produsele injectabile cu acid hialuronic din clinicile de specialitate sunt cât se poate de sigure, aşadar, nu prezintă vreun risc pentru organismul uman.

La intervenţiile cu acid hialuronic apelează atât femeile cât şi bărbaţii care işi doresc o îmbunătăţire a aspectului feţei.

Tratamentele cu botox

Acestea sunt utilizate în medicina estetică pentru a atenua ridurile de expresie prin injectarea toxinei botulinice care are drept efect relaxarea musculaturii şi netezirea ridurilor. Vorbim aici despre ridurile perioculare, cele de la nivelul frunţii şi ridurile dintre sprâncene.

Efectul unor astfel de tratamente este temporar şi dureaza aproximativ 3-6 luni. Ele nu necesită perioade de recuperare, sunt sigure şi eficiente, producând efecte foarte vizibile de întinerire. Toxina botulinică mai poate fi folosită pentru tratamentul transpiraţiei excesive la axile, palme şi tălpi.

Tratamentele cu toxina botulinică se adresează atât femeilor, cât şi bărbaţilor pentru atenuarea ridurilor deja existente şi pentru prevenirea formării altora noi.

Cele mai vehiculate mituri despre tratamentele cu toxina botulinică sunt:

 • După injecţiile cu botox, aspectul feţei devine lipsit de expresie şi nenatural
  Acest lucru este cât se poate de fals. În tratamentul cu botox, este utilizată o cantitate suficientă de de toxină botulinică pentru a reduce mişcările mimicii, însă, expresia feţei se va păstra. Un tratament efectuat corect va avea drept rezultat un efect natural care va înfrumuseţa şi va întineri faţa. 
 • După ce trece efectul intervenţiei ridurile sunt mai adânci decât înainte
  Această afirmaţie este falsă, deoarece atunci când musculatura este relaxată, ridurile nu se adâncesc.
 • Botox-ul este folosit pentru mărirea buzelor
  Toxina botulinică nu este utilizată pentru mărirea buzelor, în acest scop fiind folosite injecţiile cu acid hialuronic.
 • Tratamentul cu botox este nesigur şi poate desfigura pacientul
  Când este aplicat în modul corect de către medicul specialist, tratamentul cu botox poate fi utilizat chiar şi în cazul unor anumite condiţii medicale (strabism, clipit nervos), iar în tratamentele cosmeticii medicale, în cantităţi mai mici, este utilizat pentru înfrumusuţare şi pentru reducerea ridurilor.

Tratamentele cu acid hialuronic şi botox sunt minim-invazive, sigure, cu rezultate naturale şi sunt proceduri care se efectueaza in cabinetul de specialitate nefiind nevoie de spitalizare.

http://www.drfodor.ro 

Actualizat: 18.03.2014

Umpleri - Noutati

Discuţie pe tema

Mai multe recenzii precum aceasta

Specialişti din regiunea dumneavoa   
Procedurile altor pacienți