Botox® - Estomparea ridurilora

Autor: Dr. Natalia Stegarescu

Ridurile se pare ca au devenit inamicul public numarul unu al femeii moderne. Impotriva lor este pregatit un întreg arsenal, de la creme pâna la interventii în forta - cele chirurgicale. O cale de mijloc, dar o arma foarte eficienta în aceasta lupta, este, de ceva vreme, tratamentul cu botox (toxina botulinica).

botox

Tratamentul cu injectii Botox este solutia rapida si sigura pentru indepartarea ridurilor si pentru a arata mai bine, mai tanara si proaspata pentru o perioada lunga de timp. Tratamentul cu Botox este folosit in special pentru a estompa si elimina ridurile de la ochi, ridurile de pe frunte si de pe gat.

Ce reprezinta BOTOX

Botoxul cosmetic este  toxina botulinica tip A  si reprezinta o proteina produsa de bacteria Clostridium botulinum Este purificata si moderata ca sa poata fi folosit in siguranta in procedurile de infrumusetare Toxina Botulinica tip A, este folosita in scopuri terapeutice de peste 20 de ani pentru tratamentul strabismului, torticolisului, spasmului facial si blefarospasmului.

Ulterior Toxina Botulinica a fost folosita in tratamentul cosmetic al ridurilor faciale de expresie, sub denumirea de Botox in SUA, iar in Europa sub denumirea de Dysport.

Cum functioneaza

Cind se injecteaza intr-o anumita arie BOTOX  blocheaza in mod reversibil transmiterea impulsurilor nervoase de la nervi la musculatura faciala raspunzatoare de ridurile de expresie. Astfel musculatura interesata nu se mai contracta si se relaxeaza determinand intinderea tegumentului supradiacent, ca rezultat pielea ramine intinsa si neridata in timp ce musculatura faciala netratata continua sa se contracte normal, permitind ca persoana sa ramina cu o expresie faciala neafectata. Deasemenea  pielea va capata o culoare mai aprinsa si mai luminoasa ca urmare a vasodilatatiei locale cu o oxigenare bogata a tegumentului.

La ce este folosit?

Botox-ul este un tratament cosmetic pentru tratarea ridurilor fine cat si a celor profunde si se foloseste in general la etajul superior al fetei. Zonele ce pot fi tratate sunt:

  • ridurile transverse a fruntii (muschiul frontal)

  • ridurile de la coltul ochiului care formeaza asa numita" laba gistii"(muschiul orbicular)

  • riduri verticale si orizontale dintre sprancene si la radacina nasului(muschiul procerus si muschiul corrugato

Actualizat: 01.12.2011

Autor
Dr. Natalia Stegarescu

BOTOX® / DYSPORT®, Botulina - pentru îndepărtarea ridurilor. - Noutati

Botox® - Estomparea ridurilora

Dr. Natalia Stegarescu

Ridurile se pare ca au devenit inamicul public numarul unu al femeii moderne. Impotriva lor este pregatit un întreg arsenal, de...

Discuţie pe tema

Mai multe recenzii precum aceasta

un medic de nota 10

Este de valoare

recomand tuturor celor care vor sa_si faca operatii estetice .acest medic pt ca este un medic de nota 10.

Specialişti din regiunea dumneavoa   
Procedurile altor pacienți