Chirurgia plastică a perineului este o soluţie chirurgicală a perineului care a suferit rupturi sau o epiziotomie în timpul travaliului. Procedura constă în suturarea învelişului de piele, eventual, şi a muşchilor pelvieni. Procedura durează 20-60 minute, se efectuează sub anestezie locală, vindecarea completă durează aproximativ 6 săptămâni.

Perineoplastia se efectuează şi în cazul denivelărilor sau relaxării excesive a musculaturii perineului datorită concreşterii inadecvate a acestuia după naştere. Procesul de vindecare este lung şi complicat, de asemenea există riscul apariţiei polipilor. Uneori se poate produce ruperea muşchilor pelvieni fără a se deteriora învelişul de piele.

Procesul şi rezultatul perineoplastiei

În cazul chirurgiei plastice a perineului imediat după naştere, suturarea acestuia se efectuează sub anestezie locală, iar la un interval de timp mai lung după naştere, sub anestezie generală. Perineoplastia poate fi combinată cu vaginoplastia. Durerile după intervenţie se calmează cu analgezice. Sunt necesare duşuri frecvente cu apă rece şi 6 săptămâni de abstinenţă sexuală.Actualizat: 04.04.2011

Sunteţi specialist? Descrieţi această procedură pentru a atrage mai mulţi clienţi. Descrierea trebuie să îndeplinească cerinţele noastre şi să includă informaţii stabilite. Numele dvs. va apărea în descriere drept cel al autorului. (Link) Consultaţi exemplul şi parcurgeţi regulile pentru a vedea ce impliciă acest proces.

Perineoplastie - Preturi

Dr. Dobos Calin
Bucureşti
Preturi de la 400 RON
Dr. Dobos Calin
CICV.ro SRL
Oradea
Preturi de la 2.500 RON
de obicei spre 3.000 RON
CICV.ro SRL
Preturi de la 2.000 RON
de obicei spre 2.500 RON
Dr. Delia Mirela Muntean medic prmar obstetrica ginecologie
Specialişti din regiunea dumneavoa   
Procedurile altor pacienți