Remodelarea urechilor este adecvată în cazul unei poziţii, dimensiuni sau forme nesatisfăcătoare a pavilioanelor auriculare. După operaţie se poartă pe cap un pansament sau manşon elastic care acoperă urechile. Munca se poate relua după o săptămână, exerciţiile şi spălarea părului sunt posibile la 2 săptămâni după operaţie. Rezultatul chirurgiei urechilor este permanent.

Anomaliile privind forma sau deformaţiile pot fi atât congenitale, cât şi dobândite (în urma unei leziuni, intervenţiilor chirurgicale anterioare, etc.). Otoplastia la copii este indicată a se efectua la vârsta de 5-10 ani, când pragul durerii este mai scăzut, un alt avantaj fiind motivaţia în sine a copilului.

Procesul şi rezultatul otoplastiei

Otoplastia se efectuează sub anestezie locală sau generală, în funcţie de tipul problemei. Poate utiliza şi cartilajul propriu pentru reconstruirea pavilionului auricular. Frecventă este durerea postoperatorie şi umflarea urechii. După otoplastie rămân cicatrici, în general în partea posterioară a urechii. Timp de 2 săptămâni după operaţie nu se va spăla părul şi se va evita vopsirea şi ondulaţia permanentă a acestuia până la vindecare.

Actualizat: 04.04.2011

Sunteţi specialist? Descrieţi această procedură pentru a atrage mai mulţi clienţi. Descrierea trebuie să îndeplinească cerinţele noastre şi să includă informaţii stabilite. Numele dvs. va apărea în descriere drept cel al autorului. (Link) Consultaţi exemplul şi parcurgeţi regulile pentru a vedea ce impliciă acest proces.

Mai multe recenzii precum aceasta

ELA 27.02.2012
Este de valoare

clinica Genesys-Arad,Dr. Horia Remus Siclovann conditii excelente,preturi acceptabile,iar medicul si-a dat tot interesul in ceea ce a facut. Fiul meu nu mai voia sa mearga la scoala din cauza copiilor care il faceau ... Mai multe 

Otoplastie - Preturi

Preturi de la 700 RON
Dr. Theodor Motruc
Dr. Sorin Parasca
Bucureşti
Preturi de la 800 RON
Dr. Sorin Parasca
Preturi de la 1.200 RON
de obicei spre 1.500 RON
Dr. Muntean Maximilian PhD
Preturi de la 500 RON
de obicei spre 800 RON
Dr. Alisa Zisman , plastic and esthetic surgeon
Dr. Dobos Calin
Bucureşti
Preturi de la 800 RON
de obicei spre 1.000 RON
Dr. Dobos Calin

Otoplastie

95% au zis că merită. Pe baza celor 508 (de) evaluări ale pacienţilor.

Specialişti din regiunea dumneavoa   
patient photography
Procedurile altor pacienți