Gastroplastie verticală

Gastrectomia Sleeve este îndepărtarea chirurgicală a porţiunii stomacului cu marea curbură, unde se produc aşa-numiţii „hormoni ai foamei“. Restul de stomac va avea apoi formă de tub. Aceste operaţii obligă pacientul să limiteze cantitatea de alimente consumate şi, prin urmare, va pierde în greutate fără a avea senzaţia de foame. În porţiunea de stomac îndepărtat sunt produşi hormonii digestivi, care determină senzaţia de foame (hormonul de foame Ghrelin). După operaţie, în cadrul regimului de slăbire, pacientul nu are senzaţia de foame cruntă. Acest tip de operaţie face parte din grupul Chirurgiei bariatrice restrictive (limitarea cantităţii de alimente consumate).

Înainte de operaţie

Înainte de operaţie este necesară efectuarea unei examinări interne, psihologice şi privind obezitatea, şi abia după o evaluare globală a rezultatelor, în urma consultării cu pacientul, se va decide asupra oportunităţii şi tipului de intervenţie chirurgicală.

Modul de desfăşurare al operaţiei

Operaţiile se efectuează sub anestezie generală, aproape întotdeauna laparoscopic şi anume, cu ajutorul unor instrumente chirurgicale speciale şi al unei camere de televiziune mici, cu doar câteva înţepături late de 1-2 cm în peretele abdominal. Nu este însă întotdeauna posibilă efectuarea operaţiei în acest mod. În cazul aderenţelor în cavitatea abdominală, sau pentru orice alt motiv, uneori, în cadrul intervenţiei laparoscopice este necesar să se recurgă la operaţia tradiţională, adică cu incizie prin peretele abdominal. Rezultatul final al procedurii chirurgicale însă este acelaşi. După operaţie, nu rămâne în organism nici un fel de obiect străin.

Anestezia

Operaţia se efectuează sub anestezie generală. După intervenţia chirurgicală, este necesar a se lua în calcul o spitalizare de câteva zile.

După operaţie

După operaţia laparoscopică sunt posibile plimbări în jurul patului încă din prima zi postoperatorie. Dacă procedura decurge fără complicaţii, pacientul se externează, de obicei, a 4a sau a 5a zi postoperatorie. Durata concediului medical depinde de caracterul muncii, de obicei, este de 10-14 zile. După operaţia efectuată prin „incizie tradiţională“, pacientul rămâne în spital aproximativ o săptămână şi durata concediului medical variază între 14-21 zile.

 

Actualizat: 04.04.2011

Sunteţi specialist? Descrieţi această procedură pentru a atrage mai mulţi clienţi. Descrierea trebuie să îndeplinească cerinţele noastre şi să includă informaţii stabilite. Numele dvs. va apărea în descriere drept cel al autorului. (Link) Consultaţi exemplul şi parcurgeţi regulile pentru a vedea ce impliciă acest proces.

Mai multe recenzii precum aceasta

Gastroplastie verticală - Preturi

de obicei spre 3.000 RON
Dr. Silvia Stanculescu
Dr. Tunas Bogdan
Baia Mare
Preturi de la 3.000 RON
Dr. Tunas Bogdan

Gastroplastie verticală

99% au zis că merită. Pe baza celor 122 (de) evaluări ale pacienţilor.

Specialişti din regiunea dumneavoa   
Procedurile altor pacienți