Mărirea sânilor (implanturi)

Mărirea sânilor este un procedeu operativ care se face sub anestezie totală şi durează 1 – 2 ore. Sânii de obicei se măresc prin inserarea implantelor siliconice care se pun sub glanda pectorială sau sub muşchiul pectorial. Alegerea implantelor şi a locului unde se vor pune depinde de cererile dumneavoastră şi de consultaţiile cu medicul. Ospitalizarea după procedeul operativ durează 1 -2 zile iar recuperarea de obicei 7 până la 14 zile. Mărirea sânilor, procedeu operativ care este cunoscut şi sub denumirea mamoplastie de augmentare, este formată din introducerea chirurgicală a implantului după sân, din cauza măririi volumului ei şi din cauza modelării. Mărirea sânilor de obicei doresc femeile care consideră că au sânuri prea mici sau sânurii căzute.

Preţul implantelor mamare

Preţurile implantelor circulă între 720 – 2000 de euro în dependenţă de felul şi producătorul implantelor. Preţurile implantelor rotunde sunt între 1500 de euro - 2500 de euro. Preţurile implantelor rotunde sunt în jur de 1500 de euro - 2500 de euro, iar preţul implantelor anatomice sunt 1600 – 2000 de euro. Preţul implantelor nu depinde de mărimea lor.

Procedeu chirurgical pentru mărirea sânilor

Cănd se alege procedeu operativ a măririi sânilor este necesar să avem în vedere următoarele aspecte:

Locul inciziei

  • implantat1

    sub faldul sânului

  • la sfârcul mamelei

  • la regiunea antebaţului

  • la ombilic

Metoda operării sânilor depinde de dorinţa pacientei şi de regulile clinicii.

Localizarea implantului mamar:

  • sub glanda pectorală

  • sub muşchiul pectoral

  • parţial sub muşchiul pectoral.

Ambele metode de mărire a sânilor (sub muşchiul pectoral sau sub glanda pectorală) au avantajele şi dezavantajele lor. Un criteriu pentru alegerea celui mai bun fel de implant sunt calitatea şi mărimea glandei, calitatea pielii şi subcutanatului şi tărimea şi calitatea muşchilor. După acea trebuie să fie asigurată suficientă acoperire a implantului. Dacă acoperirea nu este suficientă, implantul se poate vedea în partea externă, fapt destul de neestetic. Pentru evitarea lucrurilor enumerate mai sus se fac consultaţii cu medicul înainte de operaţia plastică a sânilor ca pacienta să poată să coordoneze dorinţele sale cu posibilităţile reale, regulile corporale şi părerea operatorului.

Este adecvată pentru Voi mărirea sânilor operativă – augmentarea?

Mărirea sânilor – operaţia plastică a sânilor cu aplicarea implantului este un procedeu chirurgical efectiv care este adecvat pentru femei cu sânuri insuficient de dezvoltate sau pentru femei la care s-a ajuns la micşorarea conţinutului glandei mamare, de exemplu, cu ocazia alăptării sau cu ocazia pierderii greutăţii.

Nu este posibil să precizăm cea mai bună perioadă pentru operarea sânilor. Totul depinde de gradul de dezvoltare a glandelor mamare, adică, de obicei după 16 ani.

implantat 2

Desigur, ar fi mai bine să se pună implante în sânuri care nu vor mai fi sub influenţa schimbărilor din cauza alăptării. Totuşi, mărirea sânilor nu este exclusă nici înaintea sarcinii, adică după ce femeia împlineşte 18 ani. Totuşi, ar fi necesar să avem în considerare că alăptarea şi sarcina pot cauza schimbări mărimii şi calităţii glandei mamare aşa că e probabil ca mai târziu va fi necesar să se efectueze încă o operaţie a sânilor. După naştere, chiar dacă nu alăptaţi, ar fi recomendabil să se aştepte cu mărirea sânilor cel puţin un an.

Implantele mamare nu afectează în nici un fel pruncul şi nu reprezintă nici un fel de pericol pentru prunc. Existenţa implantului nu previne capabilitatea de alăptare. Cercetările din întreaga lume nu au dovedit conţinut mărit a siliconului în laptele matern.

Unele femei cer ca implantele să fie poziţionate la cât este posibil mai mică depărtare unul de celălalt şi în aşa fel să existe o linie seductoare între sânuri. Din păcate, aceasta este un fapt legat de constituţia corporală, depărtarea între glandele mamare şi nu se poate face la dorinţă.

Dacă sunteţi sănătoasă fizic şi dacă aveţi aşteptări reale, mărirea operativă a sânilor poate fi o soluţie adecvată pentru Voi.

Înainte de operaţia plastică a sânilor

Cu ocazia primei consultării înaine de mărirea sânilor medicul o să Vă explice detailat procedeul operaţiei şi în dependenţă de starea sânurilor Voastre şi presiunii pielii poate determina care din procedeele operative pentru sâni este cel mai adecvat pentru Voi. O să Vă arătăm şi fotografii înainte şi după operaţia plastică a sânilor dar şi feluri individuale de implante.

Dacă aveţi probleme cu sânurile căzute, medicul Vă poate recomanda un procedeu de modelare a sânilor. Medicul o să Vă informeze despre implantele care va folosi şi care mărime a implantelor ar fi cea mai bună pentru cel mai bun rezultat a procedeului chirurgical.

În orice caz consideraţi şi consultaţi cu chirurgul Vostru tot ce aşteaptaţi de la operaţia plastică a sânilor. Medicul trebuie să fie cu Voi cu totul sincer şi să Vă descrie toate  posibilităţile existente, riscurile şi limitele lor.

Cănd este vorba despre procedeul operativ sub anestezie totală, este necesar un control preoperativ, cercetări de laborator şi EKG la medicul de medicină generală sau la medicul internist. Controlul preoperativ ar trebui să conţină anamneza detailată, adică istoria bolilor în familie, bolile de care a-ţi suferit adică bolile de care Vă trataţi, alergii şamd. În unele clinici aceste controluri se pot efectua şi în ziua în care Vă veţi opera.

Mai departe, înainte de operaţia plastică a sânilor este necesar să excludem orice boală a sânilor prin ultrasunet (sonograf) sau printr-un control mamografic în dependenţă de vârsta pacientei. Acest fel de control se efectuează în clinici specializate oncologice sau clinici ginecologice. În special cu paciente care în anamneza familiară au boli mamale.

prsni implantat

De la medicul Vostru veţi primi indicaţii pentru pregătire înainte de operaţa plastică la sâni. 6 ore înainte de operaţia sânilor planificată nu aveţi voie nici să mâncaţi nici să beţi. Medicamentele care conţin acide acetilsalice (cum sunt: Acylpyrin, Aspirin, Alnagon, Mironal etc.) pot să mărească sângerarea în cursul şi după procedeul operativ şi nu e voie să se folosească o săptămână înainte de data operaţiei planificate. Operaţia plastică a sânilor nu se recomandă în timpul ciclului menstrual, totuşi ciclul menstrual nu este necesar o cauză pentru amânarea operaţiei. Ar fi recomandabil să vă vorbiţi cu ginecologul vostru în legătură cu stoparea conzumării contraceptivelor. În ziua de azi este frecventă opinia că se pot consuma contraceptive şi medicamente contra coagulării sângelui, preventiv – heparină cu masă moleculară mică (de exemplu: Fraxiparin, Clexam, Fragmin...).

Se presupune că pacienta nu va suferi boli acute în jur de trei săptămâni înainte de operaţia sânilor planificată (virusuri, gripă, şamd.) În caz contrar anunţaţi medicul Vostru despre circumstanţele apărute.

În caz că fumaţi, este necesar să întrerupeţi cu fumatul o săptămână sau două înainte de operaţie şi nu recomandăm să începeţi cu fumatul cel puţin două săptămâni după procedeul operativ.

În ziua operaţiei plastice a sânilor este necesar să vă depilaţi zona axială dacă acest fel de tratament este planificat. Luaţi cu Voi medicamentele care Vă sunt necesare (pentru 2 – 3 zile), lucrurile necesare pentru higiena personală, pantofi de casă, documente personale, sutien elastic fără sârmă, mărimea căruia ar fi în dependenţă de mărimea implantelor. În unele clinici puteţi cumpăra acest fel e sutien. Nu ar fi bine să luaţi cu voi îmbrăcăminte care se îmbracă peste cap. După mărirea sânilor acest fel de a Vă îmbrăca poate provoca durerii.

În cadrul pregătirii pentru procedeul operativ trebuie să existe o persoană care V-ar duce acasă după procedeul operativ, şi să aveţi sau să angajaţi o persoană care V-ar ajuta în teburile casnice o zi sau două după procedeul operativ.

Operaţia plastică a sânilor se plăteşte în ziua când veniţi la clinică, înainte de începerea procedeului operativ. Avansul se plăteşte cu ocazia fixării termenului operaţiei – în dependenţă de condiţiile laborale a unei clinici anume. Este vorba despre un procedeu operativ care se face la dorinţa clientei şi care nu poate fi plătit din partea unei Instituţii de asigurare a sănătăţii. Din această cauză este necesar să Vă luaţi concediu, din cauză că, pentru acest procedeu operativ este imposibil să primiţi atestare a incapacităţi temporare de muncă.

Cât de lung durează efectul măririi sânilor – augmentării?


Efectul final al măririi sânilor este neîncetat, în caz că nu se va ajunge la schimbarea greutăţii proporţiilor sânilor (vezi sus – sarcina). Din cauză că după 10 – 15 ani se schimbă calitatea implantelor şi riscul de ruptură (plesnire) a implantelor este mai mare, ar fi bine să se ia în considerare schimbarea implantului. Mărirea sânilor este o decizie personală a clientei, adică este o decizie serioasă pentru o soluţie permanentă. Dacă V –aţi atins ţelul atunci operaţia Voastră a fost reuşită.

La Universitatea Illinois în Chicago s –a examinat stimularea celulelor stem luate din măduva osoasă în comparaţie cu un schelet de sprijin făcut din materiale tolerate biologic. Datorită acestui şablon de celule stem s – au înmulţit, primind formele definite de înainte. Acest fel de substanţă a fost experimentată la modele de şoareci. Se consideră că implantele formate din celule stem vor reprezenta o alternativă sigură pentru implantele de silicon.

Actualizat: 23.07.2012

Mărirea sânilor (implanturi) - Noutati

Implanturile mamare si rippling-ul

Dr. Horia Remus Siclovan

Se cunoaste faptul ca anumite implanturi mamare (de obicei cele rotunde, umplute cu cel cu coezivitate mai redusa) formeaza mai...

Mai multe recenzii precum aceasta

Mărirea sânilor (implanturi) - Preturi

Preturi de la 16.155 RON
Dr. Theodor Motruc
Preturi de la 15.295 RON
Clinica Estetica si Postbariatrica Pogany
Dr. Emanuel Albu
Bucureşti
Preturi de la 14.817 RON
de obicei spre 16.729 RON
Dr. Emanuel Albu
Preturi de la 16.729 RON
de obicei spre 17.207 RON
Dr. Muntean Maximilian PhD
Dr. Ion Zegrea PhD
Bucureşti
Preturi de la 18.641 RON
Dr. Ion Zegrea PhD

Mărirea sânilor

98% au zis că merită. Pe baza celor 7779 (de) evaluări ale pacienţilor.

Specialişti din regiunea dumneavoa   
patient photography
Procedurile altor pacienți