Liftingul nechirurgical cu fire PDO

Autor:

Imbatranirea este un proces cu evolutie lenta, progresiva si absolut inevitabil; variaza insa de la o persoana la alta cum se modifica aspectele fetei si corpului si cat de vizibil este pentrucei din jur.

IMG 5473

Imbatranirea fetei nu se manifesta doar la nivelul pielii, prin pierderea tonusului si elasticitatii pielii si aparitia de riduri, ci si la nivelul musculaturii, prin aparitia flacciditatii, la nivelul tesutului adipos prin atrofii sau depuneri de material adipos, si chiar si la nivelul oaselor fetei, prin subtiere si atrofii cu modificarea evidenta a contururilor armonioase.

De-a lungul timpului s-au perfectionat metode care sa ameliorezepe cat posibil aceste modificari, incepand cu botox, fillere dermice ca acidul hyaluronic /radiesse, terapia vampir (plasma proprie), pana la metode mai performante ca injectarea de grasime proprie, rejuvenarea cu laser sau radiofrecventa si altele.

Totusi, nici una din aceste metode nu poate realiza ascensionarea de zone cazute ale unitatilor estetice ale fetei, ca sprancenele, obrajii( asa zisele “falcute”), colturile gurii, sau gatul.

Ce este liftingul nechirurgical cu fire?

Liftingul cu fire de suspensie este o metoda nechirurgicala prin care se obtine ascensionarea zonelor cazute ale fetei, folosind fire bioresorbabile sub forma injectabila. Firele folosite pentru aceasta procedura au aceeasi natura chimica precum cele folosite in chirurgia interna, bioresorbabile,si perfect compatibile cu tesuturile umane, doar ca forma lor difera , si , la fel, si modalitatea de folosire.

Ce sunt firele de PDO si care este efectul lor?

Firele de PDO (polydioxanona) sunt fabricate din acelasi material ca si firele de sutura bioresorbabile folosite in chirurgia cardiaca, abdominala,etc, dar au forme diferite; acestea sunt deja montate pe ace cum sunt cele de seringa, de diferite dimensiuni si lungimi, functie de grosimea acestor fire; firele mai groase sunt montate pe canula si au sistem de ancorare pe fir, astfel incat , dupa insertie, ridica efectiv tesuturile in care sunt implantate.

Cu cat firele sunt mai groase, cu atat ele se implanteaza mai profund, la nivel subcutanat; firele mai subtiri se injecteaza mai superficial.

koláž 1

Firele de PDO au urmatoarele efecte:

 • producerea de collagen de tip I si III, care se depune de-a lungul firului, aceasta imbunatatind tonusul si elasticitatea pielii
 • stimuleaza microcirculatia si imbunatateste metabolismul local al pielii, avand efect de biorejuvenare
 • umplerea/ ameliorarea ridurilor mici/medii
 • efect biomecanic de lifting imediat

La cine este indicat liftingul nechirurgical cu fire ?

Indicatia de lifting nechirurgical se poate aplica la orice persoana peste 30 ani, femeie sau barbat, care incepe sa aiba manifestari vizibile de imbatranire a fetei , care doreste o imbunatatire a aspectuluifetei, fara a dori neaparat o interventie chirurgicala in acest scop , si care este sanatoasa din punct de vedere medical si psihic.

2

Care sunt avantajele acestei metode?

Avantajele acestei metode sunt: efectul instant de lifting al fetei/zonei respective, absenta oricaror cicatrici, recuperare rapida, nu necesita spitalizare (se poate efectua si la cabinetul medicului), nu este sangeranda, nu necesita vizite dese posttratament la medic.

Ce trebuie facut inainte de tratament?

Inainte de procedura este necesar cel putin un consult la medicul respectiv, pentru aprecierea aspectului facial, si stabilirea de comun accord, si in baza dorintelor pacientului, a zonelor ce necesita tratament, precum si a etapelor terapeutice necesare. Uneori, la cererea medicului, pot fi necesare teste hematologice sau alte investigatii care sa ateste ca pacientul este perfect sanatos si poate sa urmeze acest tratament.

La consultatie, medicul va va explica in ce consta procedura, cate sedinte terapeutice sunt necesare sau ce alte tratamente asociate pot fi aplicate pentru obtinerea unui rezultat bun; de asemenea, va va da indicatii si recomandari pentru o recuperare cat mai rapida.

Evitati consumul de alcool, cafea sau tutun inainte de efectuarea procedurii, luati vitamina C cu cateva zile inainte si dupa procedura ( este un bun catalizator pentru formarea de collagen).

Mergeti la un medic antrenat in astfel de proceduri ( cel mai bine sa fie plastician sau dermatolog).

In ce consta procedura?

koláž 3

Procedura de lifting nechirurgical cu fire, consta in injecarea acestor fire subcutanat, in zonele stabilite dinainte, in asociere sau nu cu alte tratamente locale estetice .

Inainte de procedura se va marca zona de tratat cu creion dermatograf specific, fata se va dezinfecta foarte bine cu betadina, apoi se va face anestezia locala( cu testare inainte, daca persoana nu a mai facut niciodata); dupa ce anestezia se instaleaza, se incepe procedura de injectare a acestor fire. Deoarece este destul de minutioasa, durata este de aproximativ 30 minute pe fiecare parte, sau, mai mult, daca medicul considera necesar folosirea mai multor fire/tipuri de fire.

koláž 4

Dupa procedura fata este usor tumefiata si amortita de la anestezie, iar uneori, medicul recomanda folosirea unei mascute speciale, care sa imobilizeze usor zonele tratate.

Recomandari posterapeutice

Recuperarea este de cateva zile, de aceea va recomandam a se efectua procedura spre weekend, sau, functie de fiecare persoana, sa va eliberati cateva zile in care sa nu aveti obligatii sociale.

Acasa aplicati comprese reci, gel/ crema cu arnica si evitati baile fierbinti, eforturile fizice intense si dormitul cu fata in perna, precum si masajele/ procedurile cosmetic timp de o saptamana.

Cat dureaza aceasta procedura in timp?

Functie de caracteristicile fiecarei persoane, durata acestui tip de lifting este de aproximativ un an ,pana la 2 ani; depinde insa de varsta persoanei, de stilul de viata (fumatorii si cei care se expun mult la soare au un ritm mai accelerat de imbatranire), de nivelul de stress si poluare, etc.

Atunci cand se folosesc proceduri combinate( hyaluronic, prp, lipofilling, mezoterapie), efectele sunt mult mai bune si de durata in timp.

Care sunt riscurile acestei proceduri?

Edemul, echimozele (vanataile) ,micile asimetrii si denivelari cutanate sunt efecte temporare, aparute la orice persoana, ca urmare a injectarii si manipularii tesuturilor in timpul procedurii; acestea se vor remite spontan in catevazile, pana la maximum o saptamana.

Rareori poate apare hematom (acumulare mai mare de sange sub piele), sau asimetrii ce dureaza o perioada mai lunga, dar care de obicei se remit spontan in cel mult 3 saptamani; in literatura au fost descrise chiar si leziuni nervoase ( in special cand nu se respecta nivelul de profunzime a implantarii). Doarece firele sunt resorbabile, efectele adverse sunt si ele temporare, intotdeauna. Infectia este foarte rara, si numai atunci cand nu sunt respectate normele de asepsie sau igiena locala posttratament.

Care sunt contraindicatiile acestei proceduri?

Aceasta metoda de tratament nu se recomanda :

 • persoanelor care iau tratament cu anticoagulante sau au hipertensiune necontrolata sau diabet insulinodependent
 • persoanelor cu neoplazii in stadii avansate
 • persoanelor cu infectii la nivelul fetei /sistemice
 • persoanelor instabile psihoemotional
 • femeilor insarcinate
 • intotdeauna cand persoana respectiva nu are asteptari realiste.

In concluzie, care sunt avantajele liftingului nechirurgical cu fire PDO?

 • este un lifting fara taieturi, fara anestezie generala
 • nu necesita spitalizare, deoarece este o metoda nesangeranda, efectuata cu anestezie locala
 • este o procedura simpla si rapida
 • are o perioada scurta de recuperare, fara a restrictiona prea mult activitatea sociala a persoanei
 • nu are riscuri/ complicatii grave
 • se bazeaza pe efectele natural de stimulare a formarii de colagen in piele, nu produce distorsiuni sau reactii adverse in timp
 • comparativ cu liftingul chirurgical, este mult mai ieftina.
 • Se poate efectua in mai multe etape, asociata sau nu cu alte proceduri de rejuvenare.
 • Se poate repeta, daca persoana respectiva doreste mentinerea aspectului frumos al fetei.

Aceasta procedura se poate compara cu liftingul nechirurgical efectuat cu fire Aptos sau Happy lift, care realizeaza acelasi tip de lifting, insa cu perioada de recuperare mai mare ( firele aptos au o alta modalitate de implantare si au ace sau canule mai groase, mai traumatizante), cu costuri mai mari , sau cu firele Silhouette, care, la aceleasi costuri, au o arie de acoperire mai redusa.

Prin varietatea mare de forma, dimensiune, lungime si sisteme de ancorare variate, cu firele PDO se poate realiza un lifting nechirurgical pe toata fata, gat sau in anumite zone interesate de procesul de imbatranire , iar asocierea cu alte metode terapeutice modern nechirurgicale duce la obtinerea unui rezultat bun si stabil in timp.

De asemenea, reprezinta o metoda de imbunatatire a anumitor zone ale fetei dupa efectuarea unui lifting chirurgical, care indeparteaza de obicei excesul de piele, dar nu poate corecta de exemplu zona periorala, fruntea, sprancenele sau zona gatului in totalitate.

Firele de PDO se pot aplica si in alte zone ale corpului cu laxitate cutanata, ca de exemplu decolteu, brate, abdomen, coapse sau zona dorsala a mainilor.

koláž 5
koláž 6
koláž 7

Publicat: 23.04.2018

Liftingul nechirurgical cu fire PDO - Preturi

Liftingul nechirurgical cu fire PDO

92% au zis că merită. Pe baza celor 19 (de) evaluări ale pacienţilor.

Specialişti din regiunea dumneavoa   
Procedurile altor pacienți