Lifting-ul corporal

Prin operatiile de lifting corporal se realizeaza corectia excesului de piele flasca si remodelarea conturului:

•    Abdominal (in special dupa scaderea masiva in greutate)
•    Feselor
•    Coapselor
•    Bratelor
Aceste proceduri remodeleaza conturul si amelioreaza tonusul pielii si a structurilor situate sub aceasta prin indepartarea excesului de piele flasca si a excesului de grasime. Scopul liftingului corporal nu e stricta indepartare a grasimii, aceasta putandu-se realiza prin lipoaspiratie atunci cand elasticitatea pielii este buna; cand aceasta elasticitate este redusa se recomanda asocierea liftingului corpului cu lipoaspiratia. Daca exista numai exces de piele flasca (de exemplu dupa scaderea masiva in greutate) se poate efectua doar lifting corporal.
Procedeele de lifting corporal sunt indicate persoanelor stabile din punct de vedere al greutatii care trebuie sa fie relativ in proportie cu talia. La femeile care doresc o sarcina ulterioara, care altereaza rezultatul liftingului corporal, interventia chirurgicala este indicat sa fie amanata.
Cei mai buni candidati pentru lifting corporal sunt:

  • Peroanele cu exces de tegument flasc dupa scaderea masiva in greutate

  • Persoanele in stare buna de sanatate, fara afectiuni care sa pericliteze vindecarea

  • Nefumatori

  • Persoanele echilibrate care doresc ameliorarea conturului corporal

Tehnicile chirurgicale de lifting corporal necesita practicarea de incizii, de cele mai multe ori extinse, a caror forma si lungime depind de cantitatea si localizarea excesului tegumentar care se doreste indepartat si de tehnica folosita.

Alte procedee de remodelare a conturului corporal (lipoaspiratia, abdominoplastia, ridicarea si/sau miscorarea sanilor) pot fi efectuate separate sau concomitent cu operatiile de lifting corporal.

Dintre riscurile liftingului corporal trebuie amintite hemoragia, infectiile, acumularea de fluide (hematoame, seroame), vindecarea vicioasa, intarziata a plagilor, necrozele tegumentare, cicatricile extinse (aproape inevitabile cand se excizeaza zone tegumentare mari), iregularitati ale conturului corpului, alterarea sensibilitatii in regiunea operata (amorteala) precum si riscurile asociate anesteziei.

Postoperator se recomanda purtarea de corsete elastice in vederea reducerii edemului postoperator si asigurarii suportului pentru noul contur corporal.

Procesul de vindecare initiala include edemul postoperator; disconfortul sau durerea sunt relative comune si se controleaza medicamentos. Pacientul este instruit sa se mobilizeze cat mai curand posibil pentru a evita aparitia complicatiilor; de asemenea, pozitiile si miscarile care pun in tensiune musculatura si suturile din zona operata  trebuie evitate. Reluarea activitatilor fizice usoare este posibila la cateva zile postoperator.

Vindecarea initiala a plagii dureaza 1- 2 saptamani, moment in care se vor extrage firele de sutura. Procesul de vindecare continua in urmatoarele saptamani, timp in care edemul postoperator se reduce treptat si aspectul cicatricilor  postoperatorii se amelioreaza.

Desi rezultatul liftingului corporal este vizibil aproape imediat, rezultatul definitiv, final este la cateva luni de la interventie. Senzatia locala de amorteala (datorata sectionarii ramurilor nervoase sensitive in cursul interventiei) si de tensiune se amelioreaza in cursul lunilor urmatoare. Uneori este necesara trecerea unui an sau chiar mai mult pentru ca cicatricea postoperatorie sa fie abia perceptibila, iar in cazurile exciziilor unor zone mari, cand raman cicatrici vicioase, acestea se pot corecta secundar.

Noul contur corporal este relativ permanent atat timp cat persoana isi mentine constanta greutatea corpului si urmeaza un regim de viata sanatos (alimentatie rationala si practicarea de activitati fizice).

Dr. Horia Siclovan
medic specialist chirurgie plastica
www.bestaesthetic-surgery.com

Actualizat: 28.06.2010

Sunteţi specialist? Descrieţi această procedură pentru a atrage mai mulţi clienţi. Descrierea trebuie să îndeplinească cerinţele noastre şi să includă informaţii stabilite. Numele dvs. va apărea în descriere drept cel al autorului. (Link) Consultaţi exemplul şi parcurgeţi regulile pentru a vedea ce impliciă acest proces.

Mai multe recenzii precum aceasta

Lifting-ul corporal - Preturi

Preturi de la 850 RON
de obicei spre 1.150 RON
Dr. Theodor Motruc
Dr. Ion Zegrea PhD
Bucureşti
Preturi de la 5.500 RON
Dr. Ion Zegrea PhD
Dr. Dobos Calin
Bucureşti
Preturi de la 1.500 RON
de obicei spre 3.000 RON
Dr. Dobos Calin
Preturi de la 3.700 RON
de obicei spre 4.700 RON
Dr. Edouard Coeugniet
de obicei spre 7.000 RON
Dr. Silvia Stanculescu

Lifting-ul corporal

94% au zis că merită. Pe baza celor 41 (de) evaluări ale pacienţilor.

Specialişti din regiunea dumneavoa   
Procedurile altor pacienți