Autor:

Liftingul facial este interventia chirurgicala prin care se corecteaza semnele vizibile ale imbatranirii fetei si gatului.

In cursul procesului de imbatranire, din cauza pierderii elasticitatii si a tonusului pielii, la nivelul fetei apar cute ale pielii situate inferior de pleoapa inferioara si intre nas si gura conferind fetei un aspect obosit si trist. Tesutul adipos este diminuat, coborat  iar pierderea tonusului muscular la nivelul portiunii inferioare a fetei creaza aspect de ”falci”. Excesul de piele si tesut adipos situate sub maxilarul inferior dau aspectul de ”barbie dubla”.

Obiectivele liftingului facial sunt corectarea acestor semne de imbatranire, redarea unui aspect intinerit, odihnit prin ameliorarea conturului facial, a tonusului pielii si a muschilor de la nivelul fetei. Liftingul facial nu modifica fundamental fizionomia persoanei si nici nu poate stopa procesul de imbatranire. Alte interventii chirurgicale care se pot efectua simultan cu liftingul facial in scopul intineririi fetei sunt blefaroplastia (chirurgia estetica a pleoapelor) si liftingul (ridicarea) sprancenelor.

Persoanele care beneficiaza cel mai bine de liftingul facial sunt femeile sau barbatii adulti care simt ca aspectul imbatranit al fetei nu reflecta vigoarea fizica si psihica de care dau dovada. Modificarile aduse de liftingul facial nu pot fi aduse de alte tratamente de intinerire nechirurgicale . Persoanele care doresc un lifting facial trebuie sa constientizeze ca acesta nu schimba fizionomia caracteristica, dar reda un aspect intinerit si ca procesul ireversibil de imbatranire nu poate fi stopat.

Posibilele riscuri asociate cu liftingul facial sunt reprezentate de infectii, hematoame, cicatrici vicioase, caderea parului pe zona de incizie, lezarea nervului facial si a ramurilor acestuia (cu asimetrie facial), scaderea sensibilitatii pielii (tranzitorie), necroza tegumentara (in special la fumatori) precum si riscurile asociate anesteziei.

Postoperator se aplica in jurul fetei un bandaj usor compresiv cu scopul de a reduce edemul si echimozele.

In faza initiala a procesului de vindecare apare edemul postoperator si uneori senzatie de amorteala si disconfort care se controleaza medicamentos. Miscarile (mimica) fetei pot fi restrictionate temporar iar pielea  poate prezenta modificari de culoare (echimoze, zone hipo/hiperpigmentate).

Reluarea activitatilor curente este posibila de obicei dupa cateva zile de la interventia chirurgicala. In cele mai multe cazuri inciziile se vindeca in 7 – 10 zile; pacientul poate relua munca in 2 - 3 saptamani. Pana la disparitia completa echimozele pot fi mascate cu ajutorul machiajelor.

Liniile de incizie sunt de obicei foarte putin vizibile si sunt mascate de par si de conturul fetei si al urechilor.  Rezultatul final reda aspectul intinerit si odihnit al fetei.

Procesul de vindecare continua in lunile urmatoare, edemul postoperator se reduce complet iar cicatricile devin tot mai putin vizibile. Este indicat sa se previna expunerea la soare cateva luni, pana la vindecarea completa. Pentru ca rezultatele liftingului facial sa se mentina cat mai mult timp sunt indicate cremele de protectie solara si cele hidratante, precum si un stil de viata sanatos.

Actualizat: 23.05.2016

Mai multe recenzii precum aceasta

Facelift, vindecat excelent

Este de valoare     

am operat bunica in urma cu cativa ani de epiteliom facial care s-a vindecat excelent. multumim domnului doctor Horia Siclovan.

Lifting facial - Preturi

Preturi de la 12.666 RON
Dr. Theodor Motruc
Preturi de la 7.169 RON
de obicei spre 11.949 RON
Dr. Muntean Maximilian PhD
Dr. Dobos Calin
Bucureşti
Preturi de la 14.339 RON
de obicei spre 16.729 RON
Dr. Dobos Calin
Dr. Ion Zegrea PhD
Bucureşti
Preturi de la 16.705 RON
de obicei spre 21.508 RON
Dr. Ion Zegrea PhD
Preturi de la 9.502 RON
de obicei spre 14.339 RON
Dr. Banacu Ana Luminita

Lifting facial

97% au zis că merită. Pe baza celor 699 (de) evaluări ale pacienţilor.

Specialişti din regiunea dumneavoa   
patient photography
Procedurile altor pacienți