Autor:

Blefaroplastia (chirurgia estetica a pleoapelor) este interventia chirurgicala prin care se imbunatateste aspectul pleoapelor, tratand:

  • Excesul de piele care creaza pliuri si deformeaza sau mascheaza conturul natural al pleopei superioare, uneori impiedicand vederea normala

  • Excesul de tesut adipos (depozitele de grasime) de la nivelul pleoapelor superioara si inferioara

  • Excesul de piele de la nivelul pleoapei inferioare (asa zisele ”pungi”)

Corectia acestora poate fi facuta doar chirurgical prin blefaroplastie, indepartand excesul de piele si tesut adipos  corectand aspect obosit si imbatranit al ochilor, rezultatul fiind o imbunatatire extraordinara a pleoapelor si a zonelor invecinate. In cursul blefaroplastiei se poate realiza si corectarea ridurilor periorbitale (in portiunea laterala din jurul ochilor, cunoscute sub denumirea de ”laba gastii”) prin miomectomia (excizia) partiala a muschiului orbicular al ochiului.

Blefaroplastia se poate asocial cu alte interventii de intinerirea fetei cum sunt liftingul facial si chirurgia estetica a sprancenelor (liftingul sau ridicarea sprancenelor).

Inciziile sunt mascate in pliurile naturale de la nivelul pleoapelor, cicatricile postoperatorii fiind practic aproape invizibile. Rezultatul procedurii apare progresiv cu diminuarea edemului si disparitia eventualelor echimoze, fiind reprezentat de un aspect intinerit al pleoapelor si a regiunii invecinate.

Riscurile blefaroplastiei sunt rare, reprezentate de sangerare, infectii la nivelul inciziilor, vindecare defectuoasa, tulburari de vedere tranzitorii (vedere ”in ceata”), senzatie de disconfort local (senzatie de iritatie locala sau ”ochi uscati”). Ectropionul sau tractionarea in jos a pleoapei inferioare poate apare rar si este, de obicei, temporar. Ca la orice interventie chirurgicala sunt prezente riscurile asociate  anesteziei.

Postoperator este indicata aplicarea de unguente sau colire oftalmice (picaturi) si comprese reci.

In perioada de vindecare pot apare tumefiere locala, echimoze (vanatai), senzatie de arsura, iritatie la nivelul inciziilor, senzatie de ”ochi uscati”, durere. Acestea sunt controlate medicamentos (antalgice, unguente si colire oftalmice) si prin aplicarea de comprese reci.

Reluarea activiatilor curente este posibila dupa cateva zile; firele de sutura se suprima la 5 – 7 zile. Procesul de vindecare continua cateva saptamani, timp in care edemul postoperator se reduce treptat si cicatricile se atenueaza. Este indicat ca in aceasta perioada sa se foloseasca ochelari de soare.

Rezultatul final apare in cateva saptamani, cicatricile devin aproape invizibile dupa cateva luni (pana la un an). Aspectele corectate se mentin o perioada mai lunga sau mai scurta de timp, in functie de persoana si de evolutia procesului fiziologic de imbatranire.

Actualizat: 23.05.2016

Blefaroplastie - Noutati

Mai multe recenzii precum aceasta

Blefaroplastie - Preturi

Preturi de la 650 RON
de obicei spre 1.200 RON
Dr. Theodor Motruc
Preturi de la 400 RON
de obicei spre 800 RON
Dr. Lucian Popa MD PhD
Dr. Emanuel Albu
Bucureşti
Preturi de la 1.500 RON
de obicei spre 1.900 RON
Dr. Emanuel Albu
Preturi de la 650 RON
de obicei spre 900 RON
Dr. Alisa Zisman , plastic and esthetic surgeon
Dr. Dobos Calin
Bucureşti
Preturi de la 1.000 RON
de obicei spre 1.000 RON
Dr. Dobos Calin

Proceduri relevante

Blefaroplastie

96% au zis că merită. Pe baza celor 1616 (de) evaluări ale pacienţilor.

Specialişti din regiunea dumneavoa   
patient photography
Procedurile altor pacienți