Autor:

Blefaroplastia (chirurgia estetica a pleoapelor) este interventia chirurgicala prin care se imbunatateste aspectul pleoapelor, tratand:

  • Excesul de piele care creaza pliuri si deformeaza sau mascheaza conturul natural al pleopei superioare, uneori impiedicand vederea normala

  • Excesul de tesut adipos (depozitele de grasime) de la nivelul pleoapelor superioara si inferioara

  • Excesul de piele de la nivelul pleoapei inferioare (asa zisele ”pungi”)

Corectia acestora poate fi facuta doar chirurgical prin blefaroplastie, indepartand excesul de piele si tesut adipos  corectand aspect obosit si imbatranit al ochilor, rezultatul fiind o imbunatatire extraordinara a pleoapelor si a zonelor invecinate. In cursul blefaroplastiei se poate realiza si corectarea ridurilor periorbitale (in portiunea laterala din jurul ochilor, cunoscute sub denumirea de ”laba gastii”) prin miomectomia (excizia) partiala a muschiului orbicular al ochiului.

Blefaroplastia se poate asocial cu alte interventii de intinerirea fetei cum sunt liftingul facial si chirurgia estetica a sprancenelor (liftingul sau ridicarea sprancenelor).

Inciziile sunt mascate in pliurile naturale de la nivelul pleoapelor, cicatricile postoperatorii fiind practic aproape invizibile. Rezultatul procedurii apare progresiv cu diminuarea edemului si disparitia eventualelor echimoze, fiind reprezentat de un aspect intinerit al pleoapelor si a regiunii invecinate.

Riscurile blefaroplastiei sunt rare, reprezentate de sangerare, infectii la nivelul inciziilor, vindecare defectuoasa, tulburari de vedere tranzitorii (vedere ”in ceata”), senzatie de disconfort local (senzatie de iritatie locala sau ”ochi uscati”). Ectropionul sau tractionarea in jos a pleoapei inferioare poate apare rar si este, de obicei, temporar. Ca la orice interventie chirurgicala sunt prezente riscurile asociate  anesteziei.

Postoperator este indicata aplicarea de unguente sau colire oftalmice (picaturi) si comprese reci.

In perioada de vindecare pot apare tumefiere locala, echimoze (vanatai), senzatie de arsura, iritatie la nivelul inciziilor, senzatie de ”ochi uscati”, durere. Acestea sunt controlate medicamentos (antalgice, unguente si colire oftalmice) si prin aplicarea de comprese reci.

Reluarea activiatilor curente este posibila dupa cateva zile; firele de sutura se suprima la 5 – 7 zile. Procesul de vindecare continua cateva saptamani, timp in care edemul postoperator se reduce treptat si cicatricile se atenueaza. Este indicat ca in aceasta perioada sa se foloseasca ochelari de soare.

Rezultatul final apare in cateva saptamani, cicatricile devin aproape invizibile dupa cateva luni (pana la un an). Aspectele corectate se mentin o perioada mai lunga sau mai scurta de timp, in functie de persoana si de evolutia procesului fiziologic de imbatranire.

Actualizat: 23.05.2016

Blefaroplastie - Noutati

Mai multe recenzii precum aceasta

Pa 15.01.2018
Este de valoare

Un medic fff bun cu o experienta fff mare,operatia a decurs perfect nici nu se vede ca am fost operata,multumesc dna doctor.

Tony0055 10.05.2017
Este de valoare

Am fost operat in 2014 si in aprilie 2017 pt o ptoza palpebrala la ochiul stang incluzand si o blefaroplastie. Operatiile au avut rezultate excelente iar dupa ultima nu poti spune care ochi a fost operat. Sunt super mult... Mai multe 

Blefaroplastie - Preturi

Preturi de la 650 RON
de obicei spre 1.200 RON
Dr. Theodor Motruc
Dr. Ion Zegrea PhD
Bucureşti
Preturi de la 800 RON
Dr. Ion Zegrea PhD
Dr Ciceo Mircea
Cluj Napoca
Preturi de la 800 RON
de obicei spre 2.000 RON
Dr Ciceo Mircea
Preturi de la 650 RON
de obicei spre 900 RON
Dr. Alisa Zisman , plastic and esthetic surgeon
Dr. Emanuel Albu
Bucureşti
Preturi de la 1.500 RON
de obicei spre 1.900 RON
Dr. Emanuel Albu

Proceduri relevante

Blefaroplastie

96% au zis că merită. Pe baza celor 1370 (de) evaluări ale pacienţilor.

Specialişti din regiunea dumneavoa   
patient photography
Procedurile altor pacienți