Balonul intragastric BioEnterics

Introducerea endoscopică a balonului intragastric BIB este o alternativă a operaţiilor bariatrice în tratarea excesului de greutate sau a obezităţii. Este vorba de un ajutor temporar nechirurgical pentru pierderea în greutate. Este utilizată în cazul persoanelor cu un IMC mai mare de 50. Se introduce endoscopic cu ajutorul gastroscopului, durează aproximativ 20-30 de minute, în acelaşi mod poate fi şi oricând îndepărtat, însă cel mai târziu după 3-6 luni.

Introducerea balonului

Procedura în sine de introducere a balonului în stomac solicită pacientul mult mai puţin decât o intervenţie chirurgicală (de exemplu, bandajul gastric). De obicei, nu necesită anestezie generală sau spitalizare, se efectuează ambulatoriu. Se realizează endoscopic cu gastroscopul, cu ajutorul căruia se examinează stomacul. Procedura durează aproximativ 20 – 30 de minute şi după o scurtă recuperare şi monitorizare a pacientului de către medic, acesta se poate întoarce acasă. În primele zile pot apărea senzaţii de plenitudine, greaţă şi regurgitaţii. Balonul intragastric poate fi lăsat în stomac numai 3 – 6 luni, deoarece există riscul deteriorării acestuia şi, în consecinţă, se pot produce complicaţii. Scurgerea materialului de umplere de culoare albastră s-ar manifesta prin colorarea urinei în albastru, ceea ce va fi un semnal de a contacta imediat medicul care a introdus sistemul BIB. Îndepărtarea BIB din stomac se efectuează în mod similar pe cale endoscopică.

Cum funcţionează balonul gastric?

Esenţa funcţionării acestei metode constă în facilitarea dietei de slăbire în tratamentul obezităţii. Rata reducerii greutăţii cu balonul variază între 10 şi 20 de kg şi depinde de măsura în care se respectă dieta - porţii mai mici de alimente, la care ajută sistemul BIB. Ulterior este esenţială durata de timp pe care se va menţine greutatea redusă după îndepărtarea balonului, ceea ce depinde, în principal, de menţinerea noului stil de viaţă, ceea ce implică diete şi activitate fizică.

Actualizat: 06.04.2011

Sunteţi specialist? Descrieţi această procedură pentru a atrage mai mulţi clienţi. Descrierea trebuie să îndeplinească cerinţele noastre şi să includă informaţii stabilite. Numele dvs. va apărea în descriere drept cel al autorului. (Link) Consultaţi exemplul şi parcurgeţi regulile pentru a vedea ce impliciă acest proces.

Mai multe recenzii precum aceasta

dyaoprea 13.02.2014
Este de valoare

Am fost operata de curand de Dr. Marius Fodor din Cluj, un medic extraordinar, cu o atitudine impecabila, intr-un cuvant UN OM MINUMAT. Va multumesc din suflet dle doctor!!

Balonul intragastric BioEnterics - Preturi

Balonul intragastric BioEnterics

Specialişti din regiunea dumneavoa   
patient photography
Procedurile altor pacienți