Chirurgia urechilor (Otoplastia)

95% MERITĂ Pe baza celor 411 (de) evaluări ale pacienţilor

Remodelarea urechilor este adecvată în cazul unei poziţii, dimensiuni sau forme nesatisfăcătoare a pavilioanelor auriculare. După operaţie se poartă pe cap un pansament sau manşon elastic care acoperă urechile. Munca se poate relua după o săptămână, exerciţiile şi spălarea părului sunt posibile la 2 săptămâni după operaţie. Rezultatul chirurgiei urechilor este permanent.

Anomaliile privind forma sau deformaţiile pot fi atât congenitale, cât şi dobândite (în urma unei leziuni, intervenţiilor chirurgicale anterioare, etc.). Otoplastia la copii este indicată a se efectua la vârsta de 5-10 ani, când pragul durerii este mai scăzut, un alt avantaj fiind motivaţia în sine a copilului.

Procesul şi rezultatul otoplastiei

Otoplastia se efectuează sub anestezie locală sau generală, în funcţie de tipul problemei. Poate utiliza şi cartilajul propriu pentru reconstruirea pavilionului auricular. Frecventă este durerea postoperatorie şi umflarea urechii. După otoplastie rămân cicatrici, în general în partea posterioară a urechii. Timp de 2 săptămâni după operaţie nu se va spăla părul şi se va evita vopsirea şi ondulaţia permanentă a acestuia până la vindecare.

Actualizat: 04.04.2011

Sunteţi specialist? Descrieţi această procedură pentru a atrage mai mulţi clienţi. Descrierea trebuie să îndeplinească cerinţele noastre şi să includă informaţii stabilite. Numele dvs. va apărea în descriere drept cel al autorului. (Link) Consultaţi exemplul şi parcurgeţi regulile pentru a vedea ce impliciă acest proces.
Mai multe recenzii precum aceasta
acest medic
Otoplastie
  Este de valoare
clinica Genesys-Arad,Dr. Horia Remus Siclovann conditii excelente,preturi acceptabile,iar medicul si-a dat tot interesul in ceea ce a facut. Fiul meu nu mai voia sa mearga la scoala din cauza... Mai multe 

În ce fază vă aflați?

   

Proceduri relevante

Probleme/Indicaţii corelate

Specialişti din regiunea dumneavoa   
Procedurile altor pacienți