Reguli pentru publicarea articolelor, comunicatelor de presă şi materialelor video

Reguli pentru publicarea pe Estheticon.

 

Textele şi imaginile trebuie structurate după cum urmează:

 • conţinut original
 • antetul/titlul articololului,
 • paragraful introductiv/rezumatul,
 • corpul articolului,
 • numele autorului,
 • fotografia introductivă,
 • fotografiile din cadrul textului.

Conţinut original

Acceptăm numai conţinut original, scris special pentru site-ul nostru web. Conţinutul original ocupă poziţii mai bune în motoarele de căutare şi îi aduce mai multe avantaje autorului articolului. Pe de altă parte, conţinutul duplicat poate aduce dezavantaje autorului, precum şi poziţiilor rezultatelor în urma căutării. Dacă aveţi nelămuriri în legătură cu textul dvs., vă vom ajuta cu cea mai mare plăcere.

Antetul/Titlul unui articol

Asiguraţi-vă că titlul este concis şi atrăgător. Acesta trebuie să surprindă esenţa articolului. Indiferent de natura textului - articol pentru relaţii cu publicul sau comunicat de presă - reţineţi că acesta nu trebuie să lase impresia că ar fi o reclamă.

Exemplu de titlu necorespunzător: Această afecţiune este întâlnită la jumătate dintre persoane! Noi vă oferim o soluţie modernă pentru această problemă de sănătate şi estetică

De ce acest exemplu este necorespunzător: afecţiunea medicală nu este specificată, iar a doua propoziţie lasă impresia unui slogan publicitar. Titlul trebuie să descrie problema şi nu trebuie să lase impresia unui articol pentru relaţii cu publicul.

Exemplu de titlu corespunzător: Utilizarea laserului în tratarea varicelor

De ce acest exemplu este corespunzător: în titlu se specifică clar subiectul articolului, fără propagandă excesivă.

Paragraf introductiv/Rezumat

Paragraful introductiv se utilizează pentru a rezuma conţinutul, principalele probleme tratate şi structura unui articol. Paragraful introductiv trebuie să fie şi el atrăgător, precum titlul articolului. Acesta va fi un factor decisiv în privinţa continuării citirii corpului articolului de către cititor.

Corpul articolului

Lungimea recomandată pentru un articol se încadrează între 2.000 şi 10.000 de caractere (nu cuvinte). Vorbirea directă, citatele, subtitlurile etc. sunt recomandate. Includeţi orice element care va spori gradul de atracţie şi va anima structura articolului.

Numele autorului

Nu uitaţi: este esenţial să menţionaţi numele autorului (medic, clinică, companie) sub care va fi publicat articolul.

Fotografie introductivă

Fotografiile şi desenele reprezintă elemente suplimentare importante şi atractive pentru un articol. Includeţi o fotografie care să însoţească titlul sau paragraful introductiv/rezumatul.

 • Se recomandă utilizarea unui format pătrat pentru fotografii (dacă nu trimiteţi fotografii în format pătrat, acestea vor fi ajustate).
 • Rezoluţie minimă: 200 x 200 pixeli.  


Fotografii în cadrul textului

Fotografiile din corpul textului trebuie să aibă o dimensiune minimă a lăţimii de 200 de pixeli. Înălţimea nu este importantă. Dimensiunea finală va fi ajustată pentru a respecta condiţiile şi designul layoutului de publicare Estheticon. Dacă o fotografie corespunde unei anumite zone a textului, nu uitaţi să ne menţionaţi zona respectivă.

Publicarea articolelor, comunicatelor de presă şi materialelor video

Articolele sunt publicate în secţiunea Noutăţi şi tendinţe, comunicatele de presă în secţiunea Comunicate de presă, iar materialele video în secţiunea Video.

Pentru ca un articol să fie publicat, acesta trebuie să îndeplinească criteriile menţionate mai sus. Dacă articolul nu respectă aceste condiţii, furnizorul portalului are dreptul să returneze articolul pentru a fi refăcut; alternativ, furnizorul îşi rezervă dreptul de a edita titlul sau paragraful introductiv.  

Notă: publicarea de articole pe site-ul web Estheticon este un serviciu cu plată. Pentru medicii, clinicile şi furnizorii care deţin un profil Estheticon cu plată există un anumit număr de articole pe care le pot publica pe durata valabilităţii abonamentelor lor.

Publicarea numelor de mărci, de medici sau de clinici atât în titlurile articolelor, cât şi în titlurile materialelor video va fi permisă numai în cazuri excepţionale.  

Articolele pot fi trimise sub formă de fişier text (.txt, .doc, .docx) sau în corpul unui e-mail. Preferăm să nu primim fişiere în format .pdf.

Selecţia articolelor este stabilită exclusiv de administratorul portalului nostru. Aceste articole vor proveni exclusiv de la medici/clinici care au în profilurile lor opţiunea de a publica articole.

Articole şi materiale video ca parte a calităţii de membru pentru medici, clinici şi furnizori

Publicarea de articole* şi materiale video** la Estheticon este un serviciu cu plată. Medicii, clinicile şi furnizorii cu calitate de membru Estheticon plătită pot publica un anumit număr de articole şi materiale video incluse în taxa lor de membru.

 • Medic Premium – 5 articole şi 5 materiale video publicate fără taxă într-o perioadă de 12 luni
 • Clinică Premium – 5 articole şi 5 materiale video publicate fără taxă într-o perioadă de 12 luni
 • Furnizor Premium – 3 articole şi 3 materiale video publicate fără taxă într-o perioadă de 12 luni

*Articolele selectate sunt afişate, de asemenea, în pagina de pornire, în buletinul informativ şi pagina de FB. Articolele afişate sunt în totalitate la latitudinea site-ului web.
**Restricţiile privind materialele video nu se aplică materialelor video filmate în colaborare cu Estheticon.

Actualizat: 11.07.2016